Mora IK förlorade mot Växjö.
Publicerad: 2018-10-20
SHL
Moras starka hemmasvit bröts och svenska mästarna Växjö vann rättvist med 1-4.

Första perioden startade hemmalaget piggt och hade flera bra halvchanser. Mora skapade några riktigt bra anfall och skott av bl.a. Michael Keränen och Matej Galbavy men utan resultat. Gästerna växte in i matchen och skapade allt fler chanser. Efter en styrning från nära håll kunde Växjö ta ledningen med 0-1. Målet gav gästerna mer energi och det blev även 0-2 till gästerna innan perioden var slut.

Andra perioden var det två lag som slarvade och skapade ganska få heta målchanser. Moras Emil Aronsson sköt påpassligt ett skott från iförlängd mållinje i Växjös zon, tog på ett ben och Mora reducerade till 1-2. Mora åkte på en del utvisningar men hemmalaget spelade väldigt bra boxplay, kunde till och med gå till anfall som resulterade i att gästerna åkte på en utvisning i slutsekunderna.

I början av tredje perioden spelade Mora 5 mot 4 men hemmalaget hade förtvivlat svårt att komma till skott. Mora försökte skapa tryck, kämpade och slet men gästerna spelade smart. Efter halva matchen kunde gästerna göra 1-3, återigen på en styrning från nära håll. Därefter tar Växjö över ännu mer, gör även 1-4, nu i numerärt överläge och det blir även slutresultatet. Mora gör en svag hemmamatch som Växjö vann rättvist.

Nästa hemmamatch är på tisdag 30 oktober i Jalas Arena kl. 19,00 mot Rögle. Mycket välkomna!